Kladanj Forum Forum Index
  Register FAQ Search Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in 
Log in to check your private messages  ·  fChat
Kladanjska raja-muzika
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Next

Post new topic   Reply to topic    Kladanj Forum Forum Index -> Kladanj
View previous topic :: View next topic  
Author Message
majda

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

tuborg i tuborgovica wrote:
majda wrote:
tuborg i tuborgovica wrote:
majda wrote:
oxymoron wrote:
mia wrote:
Kemix , stalo je nama do mnogo cega, i mi komentarisemo svasta nesta ovde, samo bolan shvati jednom, nemoze nama neko nametat tradiciju u Kladnju a nije Kladnjak.I nemozes ti bolan znat tradiciju Kladnja kao neko koji je vjekovima tu.

po cemu to nije amel kladnjak? sta treba da bi bio neko kladnjak? kakve uslove da sipunjava? ja ne znam nikoga da zivi vjekovima, prosjecan zivotni vijek 50-60 god.
Odgovor na tvoje pitanje bi trebalo da znas i sam a posto si naj vjerovatnije i ti kao i ja i Amel kladanjski plagijati idemo iz pocetka:Da bi se zvao kladnjakom mora ti naj manje 6 djedova ziviti neprekidno u samom Kladnju(ne u njegovoj okolini )tj.selima...Tvoj otac,tvog oca otac,tvog ocevog oca otac,od tvoga ocevoga oceva oca otac,od tvoga ocevoga od ocevoga od oca otac itd.... jel sad kuzis jarane? Roll

jako ,jako interesantna teorija !Po ovoj teoriji daj boze da Kladnjaci i postoje a posebno u poslednjih 17 godina sa pojacanim migracijama stanovnistva.
Tuba1!Znas da si i u pravu jer kad pogledas svaki rat promjeni strukturu grada a u zadnje vrjeme i drzave pa ispadne da oni koji su bili velika vecina ili skroz isceznu ili se pretvore u manjinu.I tako oni koji su bili manjina ili nikad tu nisu ni bili odjednom postanu starosjedioci i tudju zemlju nazivaju svojom otadzbinom.Samim time izgubi se teorija o 6 djedova itd....Jel sad kuzis jaranice?

ne kuzim de probaj mi nacrtat....
E@&T@ drage moje dame ne budite na kraj srca!
Back to top
View user's profile Send private message
anes
Postam k'o veliki
Postam k'o veliki

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

charlie wrote:
Ja nista ne kuzim ja sam rodjen u Zvorniku a moji pradjedovi zive 2 tisuce godina prije Crista u Kladnju al neznam kako se tada zvao beli neko bez veze ime pa su ga zato promjenili. Mr. Green

e ja i ti smo onda pravi kladnjaci, i ja sam rodjen u zvorniku
anes
Postam k'o veliki
Postam k'o veliki

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

oxymoron wrote:
majda wrote:
oxymoron wrote:
mia wrote:
Kemix , stalo je nama do mnogo cega, i mi komentarisemo svasta nesta ovde, samo bolan shvati jednom, nemoze nama neko nametat tradiciju u Kladnju a nije Kladnjak.I nemozes ti bolan znat tradiciju Kladnja kao neko koji je vjekovima tu.

po cemu to nije amel kladnjak? sta treba da bi bio neko kladnjak? kakve uslove da sipunjava? ja ne znam nikoga da zivi vjekovima, prosjecan zivotni vijek 50-60 god.
Odgovor na tvoje pitanje bi trebalo da znas i sam a posto si naj vjerovatnije i ti kao i ja i Amel kladanjski plagijati idemo iz pocetka:Da bi se zvao kladnjakom mora ti naj manje 6 djedova ziviti neprekidno u samom Kladnju(ne u njegovoj okolini )tj.selima...Tvoj otac,tvog oca otac,tvog ocevog oca otac,od tvoga ocevoga oceva oca otac,od tvoga ocevoga od ocevoga od oca otac itd.... jel sad kuzis jarane? Roll

jaranice svaka cast na pojasnjenju! a de mi reci zasto ne moze da zivi u okolini, moji preci si zivjeli u okolini kl. mogu li i ja nekako da budem kladnjak

e nemeres, ma vama berkovicima da nije bilo camdjica nebi ste nikad ni postali kladnjaci, pitaj edu on zna te teorije
majda

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

anes wrote:
oxymoron wrote:
majda wrote:
oxymoron wrote:
mia wrote:

jaranice svaka cast na pojasnjenju! a de mi reci zasto ne moze da zivi u okolini, moji preci si zivjeli u okolini kl. mogu li i ja nekako da budem kladnjak

e nemeres, ma vama berkovicima da nije bilo camdjica nebi ste nikad ni postali kladnjaci, pitaj edu on zna te teorije
Na zalost ni Camdzici nisu pravi kladnjaci jer im i samo prezime to govori.Camdzije ili camdzici su pravili camce a to bas neke velike veze sa Kladnjem nema.Camdzica ima dosta u Gradaccu i Zenici a ni tamo nema bas nekih rjeka pa se pitam da nisu po teoriji "humanog"raseljavanja dospjeli u Kladanj.A i samo prezime nije u brojnosti veliko sto ukazuje da teorija o 6 djedova na zalost ne ide u korist tog prezimena!
Back to top
Leca
Postam profesionalno
Postam profesionalno

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

jeste zakuhali vala...

Amy Winehouse

http://es.youtube.com/watch?v=aygAu1x2uQo
Back to top
charlie
Zlatni clan
Zlatni clan

PostPosted: Tue Nov 03, 2009 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Ja odo raskuhat lepine, kolko kuhate bel su nadosle Mr. Green
Amel
Postam cesto
Postam cesto

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 8:12 am    Post subject: Reply with quote

majda wrote:
Amel wrote:
majda wrote:
oxymoron wrote:
mia wrote:

Znam sjajnog doktora, psihijatra. Komsija moj ovdje u Sarajevu. Mogu ti dati broj...
Prijatelju!Nemoj da se ljutis nije dobro za ljepotu.Ljudi kazu ako se puno ljutis izgubit ces ljepotu i onda te cure nece htjet .Broj telefona sacuvaj jer ipak se nezna mozda ti zatreba ako se budes plaho sikiro! Sad

Koja si ti isfrustrirana mudroserka...
Postam cesto
Postam cesto

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 9:41 am    Post subject: Reply with quote

Evo malo da se prisjetimo , nije na odmet , a možda će opet neko da kaže da se mi i u istoriju ( ko u muziku ) ne razumijemo ????????? ili će nam preporučiti kakog '' dobroh '' psijatrića ?!?!

'' Prvi pit Kladanj se spominje u XII stoljeću ( 1138.godine ) u spisima mađarskog velikana Krisztofa Emerika , te kroz cijeli srednji vijek postoji kao urbana sredina . ''

Podatak uzet iz zvaničnih dokumenata .

E sad malo matematike , ( možda se mi ne razumijemo ni u matematiku , jer uvijek ima neko ko to '' bolje zna '' ) .

Ako je prosječni ljudski vijek oko 70 godina , onda u periodu od prvog pominjanja Kladnja pa do danas na ovim prostorima je živjelo preko 12 generacija , tačnije 12,44 generacije ( 2009 – 1138 = 871/ 70 = 12,44 ) .

Po mom skromnom mišljenju treba razlikovati starosjedioce ( pisalo se to u jednom drugom topicu , o prijeklu Čamdžića , Berkovića , Gogića, Đozića i drugih ) , one mlađe što su na ove prostore došli između 2 svjetska rata , ili poslije '45. ( učitelji , doktori , policajci, stručnjaci iz oblasti šumarstva itd.) i ove najnovije koji su zbog srboagresije promijenili mjesto boravka .
Kladnjaci su sigurno oni prvi , ovi drugi , koji tu žive oko 100 godina mogu se takođe nazvati kladnjacima , a unuci od ovih trećih za 100 godina će se isto zvati kladnjacima ( ako đe ne odu u međuvremenu ) .
Back to top
zeleni val
Postam cesto
Postam cesto

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 9:48 am    Post subject: Reply with quote

Znal ko ovo ispravit i manite se vrijeđanja , zdravo komentarišite , a svoje frustracije prebacite na PP !
Back to top
Amel
Postam cesto
Postam cesto

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 11:29 am    Post subject: Reply with quote

zeleni val wrote:
Evo malo da se prisjetimo , nije na odmet , a možda će opet neko da kaže da se mi i u istoriju ( ko u muziku ) ne razumijemo ????????? ili će nam preporučiti kakog '' dobroh '' psijatrića ?!?!

'' Prvi pit Kladanj se spominje u XII stoljeću ( 1138.godine ) u spisima mađarskog velikana Krisztofa Emerika , te kroz cijeli srednji vijek postoji kao urbana sredina . ''

E sad malo matematike , ( možda se mi ne razumijemo ni u matematiku , jer uvijek ima neko ko to '' bolje zna '' ) .

Ako je prosječni ljudski vijek oko 70 godina , onda u periodu od prvog pominjanja Kladnja pa do danas na ovim prostorima je živjelo preko 12 generacija , tačnije 12,44 generacije ( 2009 – 1138 = 871/ 70 = 12,44 ) .

Po mom skromnom mišljenju treba razlikovati starosjedioce ( pisalo se to u jednom drugom topicu , o prijeklu Čamdžića , Berkovića , Gogića, Đozića i drugih ) , one mlađe što su na ove prostore došli između 2 svjetska rata , ili poslije '45. ( učitelji , doktori , policajci, stručnjaci iz oblasti šumarstva itd.) i ove najnovije koji su zbog srboagresije promijenili mjesto boravka .
Kladnjaci su sigurno oni prvi , ovi drugi , koji tu žive oko 100 godina mogu se takođe nazvati kladnjacima , a unuci od ovih trećih za 100 godina će se isto zvati kladnjacima ( ako đe ne odu u međuvremenu ) .

Nek si nas podsjetio na istoriju, i nek si mi jos jednom dao razlog da se nikad ne vratim u Kladanj, jer kompleksasi poput tebe moju porodicu i mene ne smatraju kladnjacima. Uzivaj jarane, dobro se rasiri...

I samo da dodam, ja nisam nikome govorio u mnozini, dakle ne postojite "vi", govorio sam tebi, postojis "ti". A to da se ne razumijes u muziku i dalje tvrdim.

Da li trebas psihijatra ne znam, sam prosudi... Ono sto sigurno trebas je da te neko nauci pravopisu.
Stara garda
Stara garda

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

zamolila bih antropologe da navedu gdje su nasli podatak da treba 6 generacija da se rodi u istom mjestu da bi imali pravo nazvati se mjestanima?!Hvala unaprijed!
Edo
Administrator
Administrator

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Zaboli me,ja sam zemljanin
zeleni val
Postam cesto
Postam cesto

PostPosted: Wed Nov 04, 2009 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

Amel wrote:
zeleni val wrote:

Nek si nas podsjetio na istoriju, i nek si mi jos jednom dao razlog da se nikad ne vratim u Kladanj, jer kompleksasi poput tebe moju porodicu i mene ne smatraju kladnjacima. Uzivaj jarane, dobro se rasiri...

I samo da dodam, ja nisam nikome govorio u mnozini, dakle ne postojite "vi", govorio sam tebi, postojis "ti". A to da se ne razumijes u muziku i dalje tvrdim.

Da li trebas psihijatra ne znam, sam prosudi... Ono sto sigurno trebas je da te neko nauci pravopisu.

Pa pobugu čovječe ko se ovdje tebi obraća , moj tekst na koga si ti replicirao je mogao biti komentar samo na Majdine tvrdnje o broju generacija i ništa drugo ; tebe tu nema ni na margini .
A svoje znanje iz muzike , pravopisa i drugog , jer si sveznalica , prodaji sarajlijama imaš priliku !!
Back to top
drumbaaa
Postam k'o veliki
Postam k'o veliki

PostPosted: Thu Nov 05, 2009 12:08 am    Post subject: Reply with quote

gori vatraaaa.......joj jest se uzarilo....
charlie
Zlatni clan
Zlatni clan

PostPosted: Thu Nov 05, 2009 2:24 am    Post subject: Reply with quote

Oooooj-haaaa Mr. Green
Post new topic   Reply to topic    Kladanj Forum Forum Index -> Kladanj All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Next

Page 13 of 15

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum